Spring naar content

Alliantie Vrijwillige Schuldhulp en NVVK gaan intensiever samenwerken

By newriseArjette

De NVVK, de branchevereniging voor schuldhulpverlening, sociaal bankieren en bewindvoering sprak kortgeleden met Arjen Baan, directeur van de Alliantie Vrijwillige Schuldhulp (AVS). Dit gesprek vond plaats in verband met de versterkte samenwerking tussen beide organisaties.

Op de vraag wat de missie is van AVS, antwoordt Arjen:

“Het gaat ons erom dat meer mensen met (dreigende) schulden beter en sneller worden geholpen. Dat willen we bereiken door de samenwerking tussen vrijwilligersorganisaties onderling en tussen vrijwilligers, gemeenten en andere schuldhulpverleners te verbeteren.”

De Alliantie is een organisatie van zes alliantiepartners die allemaal landelijk werken: Humanitas, SchuldHulpMaatje, het Landelijk Stimuleringsnetwerk Thuisadministratie en het Leger des Heils.

“Deze zes organisaties in de Alliantie doen samen 95% van al het vrijwilligerswerk op het gebied van schuldhulpverlening. Daarmee zijn we een onmisbare aanvulling op de professionele schuldhulpverlening,” vervolgt Arjen.

Lees hier het volledige interview.

Scroll naar boven