Spring naar content

Humanitas

Wat doet Humanitas?

De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Onze vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Onze hulp is gratis en altijd in de buurt, we hebben ruim tachtig afdelingen door het hele land. En we zijn er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging.

Humanitas Thuisadministratie biedt vrijwillige ondersteuning bij het ordenen van de (financiële) administratie en het geven van inzicht in de inkomsten en uitgaven, het wegwijs maken in wet- en regelgeving en het begeleiden bij het maken van een begroting.

Interne coördinator | Inti Schutte
Inti Schutte is binnen het programmateam van de Alliantie de interne coördinator namens Humanitas. Ze licht toe:

"Humanitas biedt een steuntje in de rug aan mensen die het zelf even niet redden. Zo ook bij het op orde brengen van de thuisadministratie. Vanuit mijn positie draag ik graag bij aan het doel dat mensen met een hulpvraag de vraag durven te stellen én dat zij laagdrempelig terecht kunnen bij een van de partijen die deze ondersteuning kan bieden. Hierbij vind ik het belangrijk dat we elkaar goed kennen en weten waar ieders kracht ligt en ook dat we meer wetenschap hebben over de achtergrond van de hulpvrager zodat we die nog makkelijker kunnen bereiken.”

“Het belangrijkste waaraan we met AVS kunnen werken is ons gezamenlijk sterk maken om de doelgroep te bereiken die ons nu nog niet kan vinden. Hierdoor kunnen we hopelijk voor een deel voorkomen dat kleine schulden uitgroeien tot zware schuldenproblematiek waarvan een burger jarenlang last kan hebben.”

Kijk voor meer informatie over de organisatie op humanitas.nl

Scroll naar boven