Spring naar content

Kennisbank

In de AVS-kennisbank vind je alles om je verder te ontwikkelen in de vrijwillige schuldhulpverlening.

E-learnings

Op de e-learningpagina vind je een verzameling aan trainingen die je zelf, online kunt doen. De e-learnings zijn ontwikkeld door de Alliantie, één van onze partners of door een andere partij zoals Movisie. De e-learnings zijn bedoeld voor vrijwilligers die mensen ondersteunen richting financiële zelfredzaamheid. De e-learnings zijn vrij toegankelijk en geven de vrijwilliger op verschillende onderwerpen nuttige handvatten om zo met plezier en kennis van zaken het vrijwilligerswerk te doen.

Materialen

Onder Materialen vind je de volgende downloads:
- het Werkboek Samenwerken op het gebied van schuldhulpverlening.
Met handige Tools waarmee je samen inventariseert waarom en hoe je gaat lokaal samenwerken;
- de Gids voor lokale samenwerking met de handige rekentool 'Financieringsmodel', om de kosten te berekenen.

Toolkit

In de toolkit vind je verwijzingen naar praktische tools en handige informatie over relevante wet- en regelgeving die je kunt gebruiken tijdens je vrijwilligerswerk. Bijvoorbeeld omdat je je wat (extra) wil inlezen over een bepaald onderwerp waarmee jouw hulpvrager te maken heeft. Of omdat je een handig middel zoekt om samen met de hulpvrager snel duidelijkheid te krijgen in de situatie.

Gezamenlijke gedragscodenormering

Wil je meer informatie over de gedragscode en basis functieprofielen voor vrijwilligers en coördinatoren? Op de pagina Ketensamenwerking download je de documenten.

Scroll naar boven