Spring naar content

Training ‘Sturen Op Zelfsturing’ van start

By NSBeheerder

Training ‘Sturen Op Zelfsturing’ van start

In maart is een tweede groep coördinatoren gestart met de training Sturen Op Zelfsturing in Utrecht, door het Landelijk Stimuleringsnetwerk Thuis Administratie (LSTA) georganiseerd. Na de tweede bijeenkomst zijn de coronamaatregelen ingegaan.

De deelnemers hebben de derde en vierde bijeenkomst daarom online gevolgd. Een groot voordeel was dat de groep elkaar al kende en goed overweg kon met het onlineprogramma, ondanks wat technische haperingen. Wel misten sommige deelnemers het bijeenkomen en live oefenen. Een deelnemer vond het een “leerzame en informatieve training, een zinvolle combinatie van theorie en praktijkoefeningen”.

Training
Sturen op Zelfsturing is een methodiek die is geworteld in motiverende, oplossingsgerichte en progressiegerichte gesprekstechnieken. De training wordt gegeven aan coördinatoren van vrijwilligers die ondersteuning bieden bij financiële/administratieve problemen. Met als doel om hulpvragers zo effectief mogelijk te begeleiden naar financiële (zelf)redzaamheid en een schuldenvrij bestaan.

Live bijeenkomsten
Voor nieuwe groepen heeft het de voorkeur om de training met live bijeenkomsten te doen, op een geschikte locatie. De trainingen gaan daarom weer starten in het najaar. In deze flyer staan de data op een rijtje.

Scroll naar boven