Spring naar content

Landelijk Stimuleringsnetwerk Thuisadministratie

Wat doet het Landelijk Stimuleringsnetwerk Thuisadministratie?

Het Landelijk Stimuleringsnetwerk Thuisadministratie (LSTA) informeert, adviseert en stimuleert lokale organisaties, die vrijwilligers inzetten om mensen met financiële problemen te begeleiden. De activiteiten richten zich op het ontwikkelen en verspreiden van kennis (op basis van praktijk en onderzoek); organiseren van trainingen voor coördinatoren; faciliteren van workshops ketensamenwerking en regiobijeenkomsten en belangenbehartiging.

Het belangrijkste doel van de Stichting LSTA is bijdragen aan effectieve ondersteuning van goede kwaliteit aan mensen met administratieve en/of financiële problemen door geschoolde vrijwilligers en coördinatoren.

Interne coördinator | Hille Hoogland
Hille Hoogland is binnen het programmateam van de Alliantie de interne coördinator namens LSTA. Ze licht toe:

"Vrijwilligers spelen een heel belangrijke rol bij de ondersteuning van financiële problemen/administratie. Als bruggenbouwer lever ik graag een bijdrage om de verbinding te leggen tussen de behoefte van de lokale vrijwilligersorganisaties uit de achterban van het LSTA en het landelijke programma. 

Het zou heel mooi zijn als we in heel Nederland meer mensen die in armoede leven kunnen bereiken en hen op een duurzamere manier kunnen helpen, met de ondersteuning van professionele vrijwilligers."

Training 'Sturen op Zelfsturing'
Het LSTA organiseert in 2020/2021 trainingen 'Sturen op Zelfsturing' voor coördinatoren, namens de Alliantie Vrijwillige Schuldhulp. Het doel van de training is om hulpvragers zo effectief mogelijk te begeleiden naar financiële zelfredzaamheid en een schuldenvrij bestaan. De training is bedoeld voor coördinatoren van vrijwilligers die ondersteuning bieden bij financiële/administratieve problemen.

Bekijk hier de flyer voor meer informatie.

LET OP: De trainingen in september zijn inmiddels volgeboekt. Je kunt je wel aanmelden voor de andere data.

Kijk voor meer informatie over de organisatie op LSTA.nl.

FotoHilleAVSwebsite
Scroll naar boven