Spring naar content

Netwerk Thuisadministratie LSTA

Wat doet het Netwerk Thuisadministratie LSTA?

Het Netwerk Thuisadministratie LSTA informeert, adviseert en stimuleert lokale organisaties, die vrijwilligers inzetten om mensen met financiële problemen te begeleiden. De activiteiten richten zich op het ontwikkelen en verspreiden van kennis (op basis van praktijk en onderzoek); organiseren van trainingen voor coördinatoren; faciliteren van workshops ketensamenwerking en regiobijeenkomsten en belangenbehartiging.

Het belangrijkste doel van de Stichting LSTA is bijdragen aan effectieve ondersteuning van goede kwaliteit aan mensen met administratieve en/of financiële problemen door geschoolde vrijwilligers en coördinatoren.

Interne coördinator | Hans Koning

Hans Koning is binnen het programmateam van de Alliantie de Intern Coördinator namens LSTA. Hij licht toe:

"Ik word warm van wat in Oost-Nederland 'naoberschap' wordt genoemd: gemeenschapszin, elkaar een handje helpen, oog voor elkaar en kunnen rekenen op elkaar. Of die hulp en steun gemotiveerd is vanuit cultuur of familie of identiteit of kerk/moskee, maakt mij niet veel uit. Velen hebben die hulp en steun hard nodig hebben en gelukkig zijn er velen die belangeloos die hulp en steun willen geven. Voedselbank, klushulp, gezelschap of een praatje en ook die zaken die meer deskundigheid vragen als taallessen, hulp bij formulieren en ook hulp bij financiën. Zelf ben ik vrijwillig buurtbemiddelaar en schuldhulpmaatje en in mijn werkzame leven projectleider bij de NSR en in de Alliantie IC namens de LSTA.

De Alliantie Vrijwillige Schuldhulp moet volgens mij het mooie en unieke van de verschillende partners doen groeien. Van elkaar leren, best practices uitwisselen, pareltjes delen. De mooie dingen voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar stellen. En de Alliantie en haar leden moeten vrijwilligers en beroepskrachten, de handjes in de praktijk, faciliteren. Zodat iedereen die dat nodig heeft weet dat hij of zij er niet alleen voor staat."

 

Kijk voor meer informatie over de organisatie op LSTA.nl.

Hans2
Scroll naar boven