Spring naar content

SchuldHulpMaatje

Wat doet SchuldHulpMaatje?

SchuldHulpMaatje zet zich vanuit naastenliefde in om mensen met financiële problemen zo vroeg mogelijk te bereiken en zonder verwijten te helpen. Begeleiding in gedragsverandering en financiële zelfredzaamheid staat daarbij centraal. Het doel is om de toenemende schuldenproblematiek terug te dringen.

Jaarlijks krijgen bijna tienduizend mensen persoonlijke hulp van ongeveer tweeduizend gecertificeerde SchuldHulpMaatjes (vrijwilligers), verspreid over Nederland. Via de websites worden nog eens tienduizenden mensen geholpen.

SchuldHulpMaatje is opgericht in 2010 op initiatief van de landelijke kerken en werkt zowel lokaal als landelijk effectief samen met kerken, overheid, maatschappelijke organisaties en andere hulpverlenende instanties.

Interne coördinator | Carla van der Vlist
Carla van der Vlist is binnen het programmateam van de Alliantie de interne coördinator namens SchuldHulpMaatje. Ze licht toe:

"Sinds de start ben ik betrokken bij SchuldHulpMaatje in Nederland vanuit mijn drive om preventief mensen in schulden te bereiken en te ondersteunen naar een duurzaam financieel gezonde situatie - om stapeling van schrijnende situaties achter vele voordeuren te voorkomen. In ons Masterplan werken we schouder aan schouder met onze alliantiepartners om in zoveel mogelijk plaatsen in Nederland dit mogelijk te maken, ieder vanuit zijn eigen identiteit, unieke rol en aanpak. Daardoor hebben we een veelkleurig bereik. Vooral via onze informele netwerken, versterken we onze gezamenlijke inzet en leren we van elkaar. Hierdoor kunnen we vele vrijwilligers mobiliseren die bereid zijn belangeloos zich in te zetten met hun kwaliteiten voor een ander. Dat is dubbel goud waard.

Alliantie Vrijwillige Schuldhulp kan een stevige impuls geven om in zoveel mogelijk plaatsen in Nederland vrijwilligersorganisaties te laten groeien en een erkende positie te geven in het lokale speelveld. Zo draagt zowel de onderlinge samenwerking als met beroepsorganisaties en gemeenten effectief bij aan mensgerichte ondersteuning van mensen in de schulden. Hoe meer en eerder we (potentiële) hulpvragers bereiken met deskundige vrijwilligers met onze veelkleurige inzet, des te beter. Daarin zouden we als samenwerkingspartners onze energie moeten steken, gezien de grote groep in Nederland die nog niet bereikt wordt. Preventie is daarbij een belangrijke sleutel tot een meer duurzame oplossing van dit grote maatschappelijk vraagstuk."

Kijk voor meer informatie over de organisatie op SchuldHulpMaatje.nl.

IMG-20171001-WA0037__281_29
Scroll naar boven