Spring naar content

Mooie initiatieven bij het Leger des Heils

By NSBeheerder

Mooie initiatieven bij het Leger des Heils

Alliantiepartner het Leger des Heils in Nederland zet – ook ten tijde van de coronacrisis – alles op alles om mensen die zorg en hulp nodig hebben, te ondersteunen. Zowel in de vorm van schuldhulp als in andere mooie maatschappelijke initiatieven. Een aantal van deze initiatieven willen we graag met u delen!

Buurtwerk
De buurthuiskamers van het Leger des Heils zijn tijdelijk gesloten voor publiek. Mensen kunnen er normaal gesproken terecht voor een kopje koffie, een maaltijd, een (pastoraal) gesprek, zingevingsvragen of bijvoorbeeld tweedehands kleding. In steeds meer locaties wordt ook schuldhulp en huiswerkbegeleiding geboden, aangevuld met lokale activiteiten.

Gevulde boodschappentassen
In Eindhoven ontving Leger Des Heils korps Eindhoven zes rijkelijk gevulde boodschappentassen van de Vrouwengroep van de Fatih-moskee met de woorden: “We moeten elkaar in deze tijd vooral helpen.” Een mooi gebaar waarmee ze iets konden betekenen voor kwetsbare mensen in de nachtopvang in Eindhoven.

Hoe blijven we dichtbij in coronatijd?
Het Leger des Heils doet hun uiterste best om ‘in de buurt’ te blijven, maar daarbij wel een veilige afstand te hanteren. Juist nu is de behoefte aan contact en directe hulp enorm. Op verschillende locaties brengt ze de warme maaltijden daarom thuis langs. Op sommige plekken is een digitaal ‘koffie-uurtje’ ontstaan. Vrijwilligers van het Leger des Heils bellen bezoekers op: hoe gaat het met ze, zorgen ze goed voor zichzelf, hebben ze hulp nodig? De soepfietsen gaan extra de straat op. Er zijn sportlessen op straat.

Het doel is om mensen uit een sociaal isolement te halen of dit isolement te voorkomen. Dit hoeven we niet alleen te doen, we doen dit samen.

Scroll naar boven