Spring naar content

Nieuwe ambassadeurs Schuldhulp actief

Vijftien nieuwe ambassadeurs Schuldhulp gaan aan de slag namens alliantiepartners IOT, Ocan en SMN in verschillende steden, zoals Breda, Den Helder, Gouda, Zoetermeer en Almere.

Niet iedereen praat makkelijk over geldzorgen of schulden. Veel mensen vinden het lastig om de weg naar hulp of ondersteuning te vinden. Daarom maken de ambassadeurs het probleem bespreekbaar binnen hun eigen achterban. Ze organiseren informatiebijeenkomsten en begeleiden mensen met geldzorgen naar AVS-partners Humanitas, Schuldhulpmaatje of Leger des Heils voor ondersteuning.

Eind januari en in maart volgden de nieuwe ambassadeurs een training over thema’s als ‘stress en wat schulden hebben doet met mensen’, ‘hoe ga je in gesprek’, ‘met wie werk je lokaal samen’, en ‘het organiseren van een voorlichtingsbijeenkomst’.

IOT, Ocan en SMN gaan 26 voorlichtingsbijeenkomsten organiseren om bewustwording te vergroten. De eerste bijeenkomsten zijn al gehouden in Maastricht, Venlo en Utrecht. Amsterdam, Rotterdam, Zoetermeer en andere steden zullen volgen in de komende weken.

Scroll naar boven