Spring naar content

Werkboek 'Samenwerken op het gebied van schuldhulpverlening'

Inleiding

Zie jij als vrijwilliger, beroepskracht, bestuurder of ambtenaar dat de schuldhulpverlening in jouw gemeente beter kan? Dat meer mensen beter geholpen zouden kunnen en moeten worden? En wil je dit samen met andere organisaties in de gemeente waar gaan maken? Dit werkboek helpt alle partijen die betrokken zijn bij schuldhulpverlening om duurzamer met elkaar samen te werken.

Het werkboek is bedoeld voor vrijwilligersorganisaties en partijen die met vrijwilligersorganisaties (gaan) samenwerken. Dat kunnen welzijnsorganisaties, private ondernemingen, gemeentelijke organisaties en alles daar tussenin zijn.
Jullie kunnen het werkboek gebruiken bij een eerste gezamenlijk overleg, om een samenwerking te verkennen. Maar het werkboek is ook geschikt voor partijen die al langer met elkaar aan tafel zitten en hun samenwerking willen verbeteren of veranderen.

De onderwerpen in het boek zijn geïnspireerd op de dagelijkse werkpraktijk van organisaties die actief zijn op het gebied van schuldhulpverlening.

Hoe werkt het?

Het werkboek is opgebouwd uit vijf stappen:
1. Waarom samenwerken?
2. Wie zitten er aan tafel?
3. Wat gaan jullie samen doen?
4. Hoe gaan jullie samenwerken?
5. Vervolg bepalen

Gebruik de stappen die jullie nodig hebben. En bekijk per stap welke onderwerpen jullie willen bespreken.

Interesse om samen te werken of een andere vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Scroll naar boven