Spring naar content

Zes trainingen Sturen op Zelfsturing succesvol afgerond

Alliantiepartner LSTA organiseerde zes trainingen Sturen op Zelfsturing voor coördinatoren. ‘Sturen op Zelfsturing’ is een methodiek die is geworteld in motiverende, oplossingsgerichte en progressiegerichte gesprekstechnieken. Het doel is hulpvragers zo effectief mogelijk begeleiden naar financiële (zelf)redzaamheid en een schuldenvrij bestaan. De vierdaagse trainingen vonden plaats in de periode van januari 2020 tot en met april 2021.

In totaal hebben 54 deelnemers de training afgerond. De deelnemers zijn actief bij Humanitas, IOT, Leger des Heils, SMN en SchuldHulpMaatje en diverse lokale organisaties uit de achterban van LSTA. Gemiddeld werd de training beoordeeld met een 8,2.

Negen deelnemers hebben na de training de Masteropleiding Sturen Op Zelfsturing gevolgd. Zij gaan deel uitmaken van de landelijke coachingspool die vanuit LSTA inzetbaar is voor het geven van inspiratiesessies of workshops voor vrijwilligers.

Hier volgen reacties van verschillende deelnemers op de training:

  • ‘Erg interactieve training met veel mogelijkheden voor iedereen om te oefenen en ervaringen te delen.’
  • ‘Door de nieuwe gesprekstechnieken te oefenen, ervaar je dat je gesprekspartner zichzelf gaat sturen.’
  • ‘Het mooiste resultaat bereik je door minder te praten en meer te luisteren…’
  • ‘Ik heb geleerd hoe je door écht te luisteren en daarop juist te reflecteren, een ander kan helpen om vooruit te komen. Door de juiste toon aan te slaan en vanuit oprechte betrokkenheid te reageren, versterk je de autonomie van de ander en ontstaat het gevoel dat zij of hij kan veranderen.’
  • ‘In de training hebben we veel geleerd over de theorie van gedragsverandering, sociaal psychologisch en neurologisch. De trainers waren heel goed in staat om dat ook in de praktijk te brengen en ons zelf te laten oefenen met gespreksvaardigheden.’
Scroll naar boven